notifications_active Heb jij écht haast met reizen? Boek een PCR-Lastminute (uitslag binnen 4 uur) Nu boeken arrow_forward

close
AFSPRAAK MAKEN arrow_forward

Veelgestelde vragen

Een door de overheid aangeboden gratis test boek je op de website van de overheid: Testenvoorjereis.nl. Op dit moment kunt u er van uitgaan dat er problemen zijn met het boeken van de testen vanwege het geringe aanbod van testaanbieders. Doordat nog niet alle testaanbieders zijn aangesloten is er momenteel een wachtrij en niet direct een plek beschikbaar om te testen. Lukt het niet om gratis een test te boeken en wil je toch onbezorgd op reis? Wees dan zeker van je zaak en boek een test via pcrtestpoint.nl. Bij ons ben je verzekerd van een betrouwbare test met een internationaal erkend reiscertificaat. Je kunt tot 1 uur voor je afspraak kosteloos annuleren.

Voor meer informatie kun je bellen met het speciale telefoonnummer van de GGD: 0800 5005

Het is alleen mogelijk om je test vergoed te krijgen door de overheid als je via de website Testenvoorjereis.nl boekt. Kun je niet wachten en wil je zeker zijn van je zaak? Maak dan alvast een afspraak bij pcrtestpoint.nl voor een betrouwbare coronatest inclusief internationaal erkend reiscertificaat. Je kunt tot 1 uur voor je afspraak kosteloos annuleren.

Nee, om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement moet je je laten testen bij een locatie van testenvoortoegang.nl Wij zijn hier niet bij aangesloten. Kijk voor meer informatie op de website van Testen voor Toegang.

Elk land heeft zo zijn eigen regels met betrekking tot de geldigheid van een testuitslag. Meestal komt het voor dat een test maximaal 72 uur geldig is. Dit geldt vanaf het moment van testafname. Controleer altijd zelf welke eisen het land van jouw bestemming stelt.

Let op: Het aantal uren dat de test geldig is, wordt geteld vanaf het moment dat je de test laat afnemen, dus NIET vanaf moment dat je de testuitslag ontvangt.

De uitslag van je test is een momentopname. Het geeft aan of je op het moment van testen het coronavirus in je lichaam hebt. Houd dus te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan, ook bij een negatieve testuitslag.

Voor Spanje geldt momenteel dat je minimaal in het bezit bent van een Negatieve Sneltest of PCR-Test en SpTH-formulier.

Elke bestemming hanteert andere regels en die worden constant aangepast. We raden daarom altijd aan om de laatste status te bekijken via de de website Nederland Wereldwijd. Hier kun je gemakkelijk alle eisen zien per land.

Je ontvangt de uitslag per beveiligde e-mail. Je uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat in het Engels.

Het (reis)certificaat ontvang je per e-mail in het Engels. Hier op staan alle benodigde gegevens om een land te betreden. Onze certificaten zijn dus geschikt om internationaal mee te reizen.

De regels, rondom het testen en de geldigheid van het reiscertificaat, worden redelijk vaak aangepast door het land van bestemming. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf goed in de gaten houdt. Mochten de regels gewijzigd zijn en je wilt je afspraak wijzigen/annuleren, dan kan je deze stappen ondernemen:

• Annuleer je afspraak met de link die is verstuurd in de afspraakbevestiging. Heb je telefonisch geboekt en geen e-mail ontvangen? Controleer je SPAM-inbox of neem telefonisch contact op met 0850600495
• Boek een nieuwe afspraak met de test die vereist wordt bij het land van bestemming.

Je kunt de test direct bij het boeken van de afspraak via ideal, creditcard of diverse andere online betaalopties betalen. Het is ook mogelijk om contant op locatie te betalen.

Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om dit op factuur te doen. Ga voor meer informatie naar ‘voor bedrijven‘.

Ja, alle PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor Reversed Transcription. Omdat een PCR dubbelstrengs genetisch materiaal vereist en het coronavirus een RNA virus is, moet eerst het enkelstrengs RNA worden omgezet in dubbelstrengs materiaal. Dit proces heet Reversed Transcription. Dit staat ook vermeld op het certificaat.

Het verschil tussen PCR-Spoed en PCR-standaard is dat u bij PCR-Spoed gegarandeerd binnen 12 uur de uitslag kunt verwachten. Bij PCR-Standard is het gegarandeerd binnen 24 uur. Heb je sneller een uitslag met certificaat nodig? Dan is PCR-Lastminute een optie. Gegarandeerd binnen 4 uur uitslag + reiscertificaat.

Ja, onze testen zijn altijd inclusief een certificaat zonder extra kosten. Bij een PCR-test krijgt u altijd een internationale erkende reiscertificaat. Bij een antigeen sneltest krijgt u een reiscertificaat die door bepaalde landen worden geaccepteerd. Kijk hiervoor op de website van Nederland Wereldwijd of een antigeen sneltest certificaat geaccepteerd wordt door jouw bestemming.

PCRtestpoint.nl is (nog) niet bij de CoronaCheck aangesloten. Momenteel is het nog alleen mogelijk om via de website van de overheid testen af te nemen met een ophaalcode voor de CoronaCheck App. Kijk voor meer informatie op de website van Testen voor Toegang.